Anders eten en meer bewegen

Anders eten en meer bewegen

Na mijn zoveelste poging om af te vallen, werd ik lichtelijk gedwongen door mijn vriend om hier hulp mee te zoeken. Via via kwam ik terecht op de website van Ellen en Sander. Ik heb direct gebeld en een paar dagen later kon ik al bij Ellen terecht. Beetje zenuwachtig was ik wel en ergens ook beschaamd, dat ik dit toch niet zelf kon.
We gingen aan de slag. Ellen maakte een voedingsschema; eerst met 1800kcal. Dit ging erg goed en ik viel goed af. Ik ben daarbij ook extra gaan sporten. Daarna gingen we minderen naar 1700kcal, ook dit ging me vrij goed af. Af en toe zaten er sociale dingen bij, zoals een avondje uiteten of een feestje. Ik probeerde dan gedurende de week voorafgaand al te minderen in kcal, maar daarbij wel de verhoudingen tussen eiwitten, koolhydraten en vetten, in de gaten houdend. Zo kon dan “de schade” beperkt blijven.
Na mijn vakantie, waarin ik ook minder heb opgelet, ging ik terug naar 1600kcal. Nu werd het lastiger! Want waar ik eerst nog wel ooit eens bezuinigde op bijvoorbeeld de noten, die ik ’s avonds at of op het avondeten, lukte me dit nu niet meer. Ik merkte dat ik de 1600kcal toch wel echt nodig had om me goed te blijven voelen. Maar ook dit lukte me wel, nu met wat meer moeite.
Uiteindelijk ben ik ruim 10kg verloren in een half jaar tijd. Ik ben er trots op en ga ook vooral zelf nog door op deze manier! Inmiddels ook niet meer compleet gefocust op dat getal op de weegschaal, maar gewoon op het fitter voelen. En ik begin zelfs het sporten ook leuk te vinden en ben nu ook begonnen met hardlopen met een vriendin.
Na een aantal kilo’s begon het ook collega’s op te vallen en tot op de dag van vandaag blijf ik complimentjes krijgen en blijven mensen vragen of “ik zo ben afgevallen”. En op de vraag “Hoe doe je dat dan?” kan ik alleen maar antwoorden: Anders eten en meer bewegen. En dat anders eten niet per se minder eten is, maar wel minder calorieën. Daar ben ik nu ook achter. Op de foto’s kun je denk ik zelf wel raden wat de “voor” en wat de “na” foto is.
Totaal ben ik 10 kg afgevallen en is mijn vetpercentage ruim 5% lager. En zijn er bij mijn borst, taille en heupen gemiddeld 9cm vanaf. Ik heb zelfs terwijl ik bij Ellen was, 3 keer een ander bikinitopje moeten nemen, omdat de oude gewoonweg niet meer pasten!
Super bedankt Ellen!!