appel kaneel bollen

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 75 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 300 gram optimel kwark appel-kaneel
  • 3 gram koek- en speculaaskruisen
  • 2 gram kaneel
  • 5 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • zoetstof naar smaak (bijvoorbeeld Steviala kristal sweet kaneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Doe alle droge ingrediënten in een ruime kom en spatel door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en blijf door roeren tot er een mooi beslag ontstaat.
  4. Leg een velletje bakpapier op een bakplaat.
  5. Maak 9 gelijkmatige bolletjes (ongeveer 85 gram) van het beslag en verdeel over het bakpapier. Tip: gebruik een ijstang.
  6. Zet de plaat in het midden van de oven en bak voor ongeveer 30 minuten (in elk geval tot ze goudbruin zijn) op 190 graden.
  7. Bestrooi naar wens met wat poedersuiker.
  8. Deze bollen zijn vers gebakken het allerlekkerst! Een dag later kun je ze zeker nog even opwarmen in de oven of magnetron. Een lekker én gezonder alternatief voor oliebollen

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 9 stukken

  • bereidingstijd: 00:40
  • 85 gram per stuk
  • 156,2 kcal
  • 7 gram eiwit
  • 28,9 gram koolhydraten
  • 1,6 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.