Ingrediënten spread:

  • 1 avocado
  • 20 gram Remia friteslijn
  • snufje zout
  • snufje cayenne peper

Bereidingswijze

  1. Snij de avocado doormidden
  2. Verwijde de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil
  3. Maal de avocado in de blender of keukenmachine tot een egale massa
  4. Voeg de friteslijn toe en meng
  5. Voeg het zout en de cayennepeper naar smaak toe
  6. Smeer de spread op een boterham of cracker
  7. Optioneel: beleg de spread bv. met ei, tomaat of een plakje kipfilet

Bijzonderheden 

Recept is op basis van 6 porties

  • bereidingstijd: 00:10
  • 20 gram per portie
  • 63 kcal
  • 0,6 gram eiwit
  • 0,85 gram koolhydraten
  • 6 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.