Ingrediënten banaan pindakaas cake
- 100 gram boekweitmeel
- 50 gram tarwemeel
- 50 gram dadels (ontpit)
- 40 gram 100% pindakaas
- 300 gram zeer rijpe bananen
- 1 ei
- 2 eiwitten
- 35 gram walnoten
- 6 gram bakpoeder
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de dadels in een blender
- Voeg de stukjes bananen toe
- Klop het ei en de eiwitten tot een luchtig geheel en mix door het bananenbeslag
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een mooi beslag
- Roer als laatste 2/3 van de walnoten er doorheen en top af met de overgebleven noten
- Vul een ingevet cakeblik met het beslag
- Bak de cake in ongeveer 50 minuten
Bijzonderheden
Recept is op basis van 12 stukken
- bereidingstijd: 01:10
- 50 gram per stuk
- 128 kcal
- 4 gram eiwit
- 17,3 gram koolhydraten
- 4,25 gram vet