Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 120 gram havermeel (gemalen havermout vlokken)
  • 60 gram whey proteïne poeder (bv. vanille smaak)
  • 5 gram bakpoeder
  • 50 gram gemengde ongezouten noten
  • Een beetje olie of boter om in te vette

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pureer de bananen in een blender.
  3. Voeg de eieren, whey proteïne poeder, en bakpoeder toe en meng opnieuw in de blender.
  4. Voeg dan het havermoutmeel toe en meng tot een glad mengsel.
  5. Voeg als laatste de noten toe en meng dit door het beslag.
  6. Doe het beslag in een ingevet cakeblik.
  7. Zet het beslag in de oven voor ongeveer 35-40 minuten.
  8. Laat afkoelen en verdeel de cake in 10 gelijke porties.
  9. Tip: Je kunt de plakken in folie wikkelen en invriezen.

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 10 stukken

  • bereidingstijd: 00:55
  • 50 gram per stuk
  • 149 kcal
  • 9,6 gram eiwit
  • 14,6 gram koolhydraten
  • 5,4 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.