Ingrediënten:

  • 3 overrijpe bananen (+/- 300g)
  • 3 eieren
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram ultra fine oats (gemalen havermout)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • snufje zout
  • 30 gram rozijnen
  • 30 gram gedroogde cranberries

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°c.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen en cranberries, in een blender en mix tot een glad beslag.
  3. Roer de rozijnen en cranberries door het beslag. Je kunt een beetje achterhouden om op het laatst over het brood te strooien.
  4. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Stort het beslag hier in.
  5. Zet in het midden van de voorverwarmde oven en bak voor 50-60 minuten.
  6. Dit bananenbrood kun je perfect per plakje invriezen. Zo heb je altijd een snelle snack voor het grijpen.

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 10 stuks

  • bereidingstijd: 00:60
  • 50 gram per stuk
  • 149,4 kcal
  • 4,4 gram eiwit
  • 15,8 gram koolhydraten
  • 6,7 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.