Ingrediënten:
- 3 overrijpe bananen (+/- 300g)
- 3 eieren
- 75 gram amandelmeel
- 75 gram ultra fine oats (gemalen havermout)
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- snufje zout
- 30 gram rozijnen
- 30 gram gedroogde cranberries
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°c.
- Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen en cranberries, in een blender en mix tot een glad beslag.
- Roer de rozijnen en cranberries door het beslag. Je kunt een beetje achterhouden om op het laatst over het brood te strooien.
- Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Stort het beslag hier in.
- Zet in het midden van de voorverwarmde oven en bak voor 50-60 minuten.
- Dit bananenbrood kun je perfect per plakje invriezen. Zo heb je altijd een snelle snack voor het grijpen.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 10 stuks
- bereidingstijd: 00:60
- 50 gram per stuk
- 149,4 kcal
- 4,4 gram eiwit
- 15,8 gram koolhydraten
- 6,7 gram vet