Ingrediënten

125 gram biefstuk
60 gram gemengde sla
1.5 tomaat
50 gram taugé
50 gram champignons (shiitake)
75 gram komkommer
• Een halve ui
1 teentje knoflook naar wens
1 halve rode paprika

Ingrediënten voor de saus

1 theelepel verse bieslook of koriander
Snufje peper en zeezout
2 eetlepels limoensap
0.5 theelepel bruine suiker
1 theelepel sesamolie
0.5 eetlepel zoute sojasaus
0.5 eetlepel vissaus
1 theelepel verse gehakte gember
1 teentje knoflook

Bereidingswijze

• Was de groenten en snijd de paprika, ui, champignons, komkommer en tomaat in niet al te kleine stukjes
• De zelfgemaakte teriyaki dressing maak je door alle ingrediënten door elkaar te mengen in een kom
• Vul een andere kom tot de helft met de sla
Bestrijk de biefstuk dun met 1 eetlepel olie en bak of gril de biefstuk 3-4 minuten per kant, de binnenkant mag rosé blijven
• Breng de biefstuk op smaak met wat teriyaki dressing en wat peper en zout en laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het daarna in repen
Bak nu de groenten een paar minuten. Start met de champignons, komkommer, paprika, ui en knoflook voeg als laatste de tomaat en taugé toe
• Voeg hier naar wens wat teriyaki saus bij en breng op smaak met peper en zout. Bak nog 2 minuten op hoog vuur
• Leg de gebakken groenten op de sla en leg dan de biefstuk bovenop de groenten.

Bijzonderheden

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:30
  • 415 gram per portie
  • 229 kcal
  • 35,5 gram eiwit
  • 20,4 gram koolhydraten
  • 6 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.