Ingrediënten
- 100 gram voorgekookte biet
- 0,5 sinaasappel
- 20 gram blauwaderkaas
- 25 gram crème fraîche
- 1 tl honing
- 15 gram bacon
- 10 gram walnoten
- 1 el crème balsamico
- snufje zout
- snufje peper
Bereidingswijze:
- Meng de crème fraîche met de blauwe kaas en honing. Zet dit eventjes aan de kant.
- Bak de bacon in een droge koekenpan tot deze krokant is.
- Rooster de walnoten in dezelfde pan als waar je de bacon in gebakken hebt.
- Maak de sinaasappel schoon en snijd deze in dunne schijfjes.
- Snijd de biet ook in dunne schijfjes.
- Verdeel de biet en sinaasappel over een bord als een soort carpaccio.
- Verdeel de bacon, walnoten en blauwe kaas crème over de ‘carpaccio’.
- Maak het geheel af met balsamico azijn en voeg eventueel nog wat kruiden toe,
zoals rozemarijn.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 1 portie
- Bereidingstijd: 0:20
- 246 gram per portie
- 338,3 kcal
- 11,1 gram eiwit
- 18,6 gram koolhydraten
- 22,7 gram vet