bieten sinaasappel carpaccio

Ingrediënten

  • 100 gram voorgekookte biet
  • 0,5 sinaasappel
  • 20 gram blauwaderkaas
  • 25 gram crème fraîche
  • 1 tl honing
  • 15 gram bacon
  • 10 gram walnoten
  • 1 el crème balsamico
  • snufje zout
  • snufje peper

Bereidingswijze:

  1. Meng de crème fraîche met de blauwe kaas en honing. Zet dit eventjes aan de kant.
  2. Bak de bacon in een droge koekenpan tot deze krokant is.
  3. Rooster de walnoten in dezelfde pan als waar je de bacon in gebakken hebt.
  4. Maak de sinaasappel schoon en snijd deze in dunne schijfjes.
  5. Snijd de biet ook in dunne schijfjes.
  6. Verdeel de biet en sinaasappel over een bord als een soort carpaccio.
  7. Verdeel de bacon, walnoten en blauwe kaas crème over de ‘carpaccio’.
  8. Maak het geheel af met balsamico azijn en voeg eventueel nog wat kruiden toe,
    zoals rozemarijn. 

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 1 portie

  • Bereidingstijd: 0:20
  • 246 gram per portie
  • 338,3 kcal
  • 11,1 gram eiwit
  • 18,6 gram koolhydraten
  • 22,7 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.