Ingrediënten
- 150 gram dadels
- 75 gram noten ongezouten
- 100 gram havermout (fijne vlokken)
- 100 gram amandelmeel
- 40 gram ongezouten roomboter
- 700 gram magere kwark
- 12 blaadjes gelatine
- 100 gram diepvries rode vruchten
- Kokosrasp
- Eventueel extra fruit voor door de kwark als garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Maak de dadels en noten fijn. Meng deze met de havermout en het amandelmeel in een kom
- Doe de ongezouten roomboter even in de magnetron om te verwarmen
- Meng alles bij elkaar tot een stevig (iets plakkerig) deeg
- Maak het deeg plat met je handen of een lepel (af en toe nat maken) en zorg dat de bodem bedekt is
- Bak de bodem ongeveer 20 min op 150 graden
- Doe de kwark en het fruit in een blender en meng tot een fijne massa
- Doe de gelatine in een pannetje met een klein laagje water en roer deze goed tot de gelatine wat week is geworden
- Roer de gelatine door de kwark en voeg eventueel het extra diepvriesfruit toe
- Laat de bodem even afkoelen
- Doe de kwark op de bodem
- Maak af met wat kokosrasp
- Laat het geheel minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
Bijzonderheden
Recept is op basis van 10 stukken
- bereidingstijd: 04:30
- 100 gram per stuk
- 253,7 kcal
- 13,5 gram eiwit
- 18,2 gram koolhydraten
- 14,1 gram vet