Ingrediënten
• 100 gram gemengde sla
• 125 gram kipfilet
• 1 ei
• 0.5 blikje ansjovis op oliebasis (4 stuks)
• 15 gram Parmezaanse kaas
• Snufje peper en zout
• Beetje bieslook (optioneel)
Ingrediënten voor de dressing
• 25 milliliter magere yoghurt
• 0.5 theelepel mosterd
• 0.5 eetlepel olijfolie
• sap van een kwart citroen
• Snufje peper en zout
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar in een kom en laat deze in de koelkast staan terwijl je de rest van de salade maakt.
- Was de sla grondig onder de koude kraan en laat deze vervolgens uitlekken. Leg de sla op een bord.
- Kruid de kipfilet rondom met peper en zout en bak deze in een beetje olijfolie in een koekenpan gaar. Snijd de kipfilet in schuine plakken.
- Kook de eieren in 7 – 8 minuten tot ze bijna hard zijn. Laat ze schrikken onder de koude kraan en snijd de eieren vervolgens in vieren.
- Verdeel de ansjovis over de salade en besprenkel het geheel met de yoghurtdressing.
- Schaaf de Parmezaanse kaas met behulp van een dunschiller in grove vlokken en verdeel deze over de salade.
- Leg de plakken kipfilet in het midden van het bord, verdeel de partjes ei over het bord en strooi tot slot nog een beetje peper en bieslook over de salade.
Bijzonderheden
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:30
- 250 gram per portie
- 320,8 kcal
- 48,3 gram eiwit
- 2,2 gram koolhydraten
- 13,2 gram vet