Ingrediënten cake:
Je kunt er ook voor kiezen om i.p.v. een dubbele cake een enkele cake te maken. Dan doe je alle ingrediënten dus 1x!
- 2x 250 gram cannellini bonen (uitlek gewicht)
- 2x 30 gram whey proteïne vanille
- 2x 5 eiwitten
- 2x 30 gram kokosmeel
- 2x 150 ml ongezoete amandelmelk
- 2x 5 gram bakpoeder
- 2x 4 gram kaneel
- 2x 10 gram speculaas en koekkruiden
- 2x 5-10 druppels vloeibare zoetstof
- 2x 100 gram geraspte wortel
- 2x 40 gram rozijnen
Ingrediënten frosting:
- 2x 100 gram magere kwark
- 2x 25 gram whey proteïne vanille
- 2x 4 gram vanille extract
- 2x 80 gram kookroom light
- 2x 5-10 druppels vloeibare zoetstof
- 2x snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht)
- Doe alle ingrediënten voor de cake (behalve de wortel en rozijnen) in de blender
- Maak een mooi egaal beslag
- Proef en maak zondig zoeter met wat extra zoetstof
- Verdeel het beslag over twee ronde siliconen bakvormen (18-24cm)
- Doe 40 gram rozijnen en 100 gram wortel in iedere bakvorm en roer dit rustig door het beslag
- Zet de cakevormen in de oven voor 25 minuten
- Maak ondertussen de frosting door alle ingrediënten bij elkaar te doen
- Meng in de blender en zet in de koelkast zodat het wat steviger wordt
- Indien de frosting te vloeibaar blijft zou je deze iets dikker kunnen maken met bv. Maizena (zie algemene bereidingswijze verpakking)
- Als de cake klaar is laat je hem afkoelen
- Smeer vervolgens de koude frosting over de bovenkant van de cake uit
- Als je een dubbele cake maakt, leg dan de tweede cake er bovenop en smeer ook hier de frosting over uit
Bijzonderheden
Recept is op basis van 10 stukken
- bereidingstijd: 00:50
- 150 gram per stuk
- 202,8 kcal
- 20,2 gram eiwit
- 21,5 gram koolhydraten
- 3,2 gram vet