Ingrediënten
- 18 gram chiazaad
- 36 gram water
- 100 gram diepvries bosvruchten
- 200 gram Optimel Griekse yoghurt vanille
- vers fruit naar smaak
- zoetstof naar smaak
Bereidingswijze
- Mix de chiazaad met het water in een bakje en laat even staan. Dit wordt een stevige, gelei-achtige massa.
- Doe ondertussen het diepvriesfruit in een pannetje en verwarm totdat het lijkt op jam. Prak eventueel de wat grotere stukjes fijn.
- Haal de pan van het vuur en roer de chiapudding er goed door. Voeg naar smaak zoetstof toe en laat even een paar minuutjes afkoelen.
- Maak vervolgens laagjes van de Optimel Griekse yoghurt vanille, de chiapudding en het verse fruit. Andere toppings als nootjes, granola, havermout, kokosflakes of cacaonibs zijn ook erg lekker!
- Dit recept is ideaal om te mealpreppen. Als je dit ’s avonds maakt en in de koelkast zet hoef je de dag er na niet meer na te denken over wat je gaat ontbijten. In een afsluitbare pot ook perfect om mee te nemen.⠀
Bijzonderheden
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:15
- 350 gram per portie
- 221,1 kcal
- 21 gram eiwit
- 13 gram koolhydraten
- 6,6 gram vet