Ingrediënten:
- 30 gram havermoutmeel
- 20 gram boekweitmeel
- 10 gram kokosmeel
- 1 ei
- 20 gram whey proteïne poeder
- 15 gram cacao poeder
- 130 gram magere melk
- 15 gram pure chocolade 70%
- 5 gram bakpoeder
- Een paar druppels vloeibare zoetstof
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Maal de havermout in de blender tot meel.
- Hak de chocolade in kleinere stukjes.
- Doe alle ingrediënten (behalve de pure chocolade) in een mengkom en mix tot een glad beslag.
- Voeg de stukjes chocolade toe en meng door het beslag.
- Doe een stuk bakpapier in een ovenschaaltje van +/- 12 centimeter.
- Giet het beslag in het ovenschaaltje.
- Bak het taartje 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Gebruik evt. een satéprikker of vork om te zien of het taartje gaar is.
- Laat afkoelen en snijd het taartje in 4 stukken.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 4 porties
- bereidingstijd: 00:40
- 55 gram per portie
- 128,7 kcal
- 9,2 gram eiwit
- 11 gram koolhydraten
- 4,5 gram vet