Ingrediënten:

  • 30 gram havermoutmeel
  • 20 gram boekweitmeel
  • 10 gram kokosmeel
  • 1 ei
  • 20 gram whey proteïne poeder
  • 15 gram cacao poeder
  • 130 gram magere melk
  • 15 gram pure chocolade 70%
  • 5 gram bakpoeder
  • Een paar druppels vloeibare zoetstof

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Maal de havermout in de blender tot meel.
  3. Hak de chocolade in kleinere stukjes.
  4. Doe alle ingrediënten (behalve de pure chocolade) in een mengkom en mix tot een glad beslag.
  5. Voeg de stukjes chocolade toe en meng door het beslag.
  6. Doe een stuk bakpapier in een ovenschaaltje van +/- 12 centimeter.
  7. Giet het beslag in het ovenschaaltje.
  8. Bak het taartje 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Gebruik evt. een satéprikker of vork om te zien of het taartje gaar is.
  10. Laat afkoelen en snijd het taartje in 4 stukken.

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 4 porties

  • bereidingstijd: 00:40
  • 55 gram per portie
  • 128,7 kcal
  • 9,2 gram eiwit
  • 11 gram koolhydraten
  • 4,5 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.