Ingrediënten cookies:

  • 260 gram kikkererwten (uitlek gewicht blik)
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram kokosmeel
  • 40 gram 100% pindakaas
  • 4 gram zoetstof sucralose
  • 35 ml (=40 gram) ahornsiroop
  • 30 gram kokosolie
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1,5 theelepel baking soda / bakpoeder
  • 100 gram pure chocolade in kleine stukjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Pureer de kikkererwten in een keukenmachine of grote blender
  3. Voeg alle ingrediënten toe behalve de chocolade 
  4. Meng alles in de keukenmachine tot een egaal beslag, het beslag blijft wat korrelig
  5. Voeg de stukjes chocolade toe
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  7. Maak met je handen 16 deegballetjes en druk ze plat op de bakplaat
  8. Leg ze niet te dicht bij elkaar
  9. Bak de cookies af in 15-25 minuten, totdat ze bruin beginnen te kleuren
  10. Laat afkoelen

Bijzonderheden

Recept is op basis van 16 cookies

  • bereidingstijd: 00:20
  • 35 gram per stuk
  • 143,2 kcal
  • 3,8 gram eiwit
  • 7,4 gram koolhydraten
  • 9,6 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.