Creëer je eigen positieve mindset

Een aantal weken geleden hebben we een blog geplaatst over het krijgen van positieve mindset en de effecten hiervan.

Als deze mindset nog niet helemaal in je dagelijks leven zit geworteld dan helpen wij jou hier graag bij. Onderstaand geven wij een aantal tips weg die jou kunnen helpen bij het creëeren van een positieve mindset.

Leer van je fouten

Ontdekken, observeren en reflecteren. De drie basiselementen van dagelijkse activiteiten in het dagelijks leven. Misschien heb je wel een terugval gehad met sporten. Dat kan gebeuren, maar hoezo is dit gebeurt? Waar loop je tegenaan? En hoe pak je dit weer op en leer je van je ‘’fouten’’?

Focus op het nu

Nu, niet morgen, gisteren of over tien minuten. Nu, op dit moment. Terwijl je dit leest. Hoe voel je je? Waar zit je? Heb je het warm of koud? Misschien zit je lekker op de bank, in de trein of lig je in bed. Waarschijnlijk kun je zelf al heel veel redenen opnoemen waarom je niet gaat sporten? Er zitten altijd redenen tussen dat geen redenen zijn maar excuses. Probeer je doelen niet vooruit te schuiven en zorg voor actie, vandaag nog! Zet jij je eerste stap?  Klik dan hier!

Positieve omgeving = positieve mindset

Met positieve mensen omgaan leidt ertoe dat jij vaak ook positiever in het leven staat. Andersom geldt hetzelfde: omring je jezelf met mensen die voornamelijk negatief in het leven staan, dan zal je dit overnemen. Probeer je daarom te omringen met mensen die positief in het leven staan. Dit geeft je niet alleen een vertrouwd en support gevoel maar zorgt ook nog eens voor meer geluk en energie. Op deze manier heeft het doorpakken van een gezonde leefstijl een grotere kans van slagen.

Praat altijd positief tegen jezelf

Lukt iets niet? Word dan niet boos op jezelf. Het helpt niet en laat je al helemaal niet beter voelen. Hoogstwaarschijnlijk zeg jij regelmatig dingen als: “Het gaat me nooit lukken”, “Kon ik dit maar net zo goed als…”, “Was ik maar beter…”. Stop hiermee. Deze negatieve uitlatingen zorgen er niet voor dat jij je beter gaat voelen. Sterker nog deze halen je nog meer omlaag. Wanneer iets tegenzit, denk dan direct aan iets positiefs. Heb je je doel niet bereikt met sporten? Bedenk dan dat je er tenminste wel alles aan doet om aan je gezondheid te werken, die paar kilo gaan er nog wel af!

Positief zijn is een keuze

Als er iets vervelends gebeurt, is het makkelijk om in de slachtofferrol te leven, maar dat zal je niks helpen. Neem verantwoordelijkheid. Je hebt nou eenmaal niet altijd controle over wat er gebeurt. Waar je wel controle over hebt, is jouw reactie op alle gebeurtenissen. Houd dat in je achterhoofd en vergeet nooit dat positief zijn een keuze is! Jij doet het voor jezelf en voor niemand anders!

Bij FitFanatics doen we er alles aan om jouw mindset voor de lange termijn te versterken.

Neem hier contact met ons op en wij voorzien je van alle informatie.