Ingrediënten voor 6 stuks

30 gram Whey proteine vanille
150 gram magere kwark
100 gram magere melk
100 gram tarwemeel
1 theelepel bakpoeder
0,5 eetlepel zonnebloemolie
1 geschilde appel in stukjes
3 eetlepels kokosrasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng alle ingrediënten, behalve de appel, in een kom. Houd ook een beetje kokosrasp over
  3.  Voeg als laatste de appelstukjes toe en bewaar een paar stukjes voor de topping
  4. Giet het beslag in de cupcake-vormpjes en vul ze voor driekwart
  5. Druk de paar laatste stukjes appel bovenop het beslag
  6. Zet voor 25-30 minuten in een voorverwarmde oven en bak ze goudbruin.
  7. Strooi als laatste wat kokosrasp over de cupcakes heen

Bijzonderheden

Recept is op basis van 6 cupcakes

  • bereidingstijd: 00:40
  • 100 gram per stuk
  •  125 kcal
  • 9 gram eiwit
  • 15,5 gram koolhydraten
  • 3 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.