Ingrediënten

  • 3 eiwitten van 3 eieren
  • 1 ei dooier
  • 26 gram whey-proteïnepoeder
  • 5 gram bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • Optioneel: flavourdrops

Ingrediënten voor de topping

  • 50 gram magere kwark of magere yoghurt
  • 50 gram rood fruit

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Klop de 3 eiwitten stijf in een kom
  3. Meng in een andere kom de whey met de ei dooier, bakpoeder en voeg smaak toe met kaneel, koekkruiden en eventueel nog wat flavour drops
  4. Schep dit langzaam door je eiwitmengsel
  5. Maak een rondje van het mengsel op bakpapier op een bakplaat
  6. Bak de koek ongeveer 10 min af in de oven
  7. Je kunt de koek nog aftoppen met yoghurt of kwark en eventueel wat fruit

Bijzonderheden

Recept is op basis van 1 koek

  • bereidingstijd: 00:20
  • 200 gram per stuk
  • 244,4 kcal
  • 46,5 gram eiwit
  • 10,1 gram koolhydraten
  • 6 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.