Ingrediënten:
- 400 gram zoete aardappel
- 100 gram witte kaasblokjes
- 2 rode uien
- 6 eieren
- 60 milliliter magere melk
- 1 teentje knoflook
- Takje verse dille
- 50 gram spinazie
- 2 eetlepel olie
- Zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Vet een ovenschaal in met 1 el
- Snijd de rode uien in halve ringen.
- Meng de zoete aardappelblokjes in de ovenschaal met 1 el olie, de gesneden uien en rooster 20 min. in het midden van de oven.
- Verlaag de oventemperatuur daarna naar 180 °C.
- Klop ondertussen de eieren los met de melk en eventueel zout naar smaak.
- Hak de knoflook, snijd de dille fijn en meng door het eimengsel.
- Verdeel de kaasblokjes, spinazie en het eimengsel over de aardappelblokjes in de ovenschaal.
- Rooster nog 20 min. in het midden van de oven tot het ei is gestold en de frittata mooi bruin is aan de randjes.
- Serveer met bv. salade.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 4 porties
- bereidingstijd: 00:50
- 165 gram per portie
- 292 kcal
- 16 gram eiwit
- 24 gram koolhydraten
- 14 gram vet