Ingrediënten:

  • 400 gram zoete aardappel
  • 100 gram witte kaasblokjes
  • 2 rode uien
  • 6 eieren
  • 60 milliliter magere melk
  • 1 teentje knoflook
  • Takje verse dille
  • 50 gram spinazie
  • 2 eetlepel olie
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Vet een ovenschaal in met 1 el
  3. Snijd de rode uien in halve ringen.
  4. Meng de zoete aardappelblokjes in de ovenschaal met 1 el olie, de gesneden uien en rooster 20 min. in het midden van de oven.
  5. Verlaag de oventemperatuur daarna naar 180 °C.
  6. Klop ondertussen de eieren los met de melk en eventueel zout naar smaak.
  7. Hak de knoflook, snijd de dille fijn en meng door het eimengsel.
  8. Verdeel de kaasblokjes, spinazie en het eimengsel over de aardappelblokjes in de ovenschaal.
  9. Rooster nog 20 min. in het midden van de oven tot het ei is gestold en de frittata mooi bruin is aan de randjes.
  10. Serveer met bv. salade.

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 4 porties

  • bereidingstijd: 00:50
  • 165 gram per portie
  • 292 kcal
  • 16 gram eiwit
  • 24 gram koolhydraten
  • 14 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.