Gezond eten en thuis werken

Naast het feit dat we steeds drukker en drukker zijn, werken we nu ook veel meer vanaf thuis. Even naar collega’s lopen voor een praatje zit er al snel niet meer in en juist het vele zitten ligt nu extra op de loer. Juist in deze tijd is het goed om je lichaam goed te verzorgen. Maar hoe? Gaan we door het thuiswerken gezonder eten en meer bewegen? In deze blog geven we een paar tips voor een gezonder eetpatroon als je het druk hebt en thuis moet werken.

1. Laat je niet verleiden door je eigen koelkast

Thuis werken zorgt voor meer verleiding. Even naar de koelkast lopen is nu een stuk makkelijker gedaan. Zorg ervoor dat je niet afhankelijk wordt van dit ongezonde aanbod. Zorg ervoor dat je jezelf voorbereidt door meer gezonde snacks in huis te halen of werk in een aparte kamer waardoor je minder snel in de verleiding komt om naar de koelkast te lopen.

2. Plan vooruit

Neem op een rustig moment in het weekend even tijd om je menu voor de komende week te bedenken. Wanneer moet er thuis gekookt worden en wat wil je dan maken? Zet dit in de agenda. Dit voorkomt dat je elke avond iets snels en ongezonds in elkaar flanst. Maak een boodschappenlijstje en haal alles in één keer voor de hele week in huis. Plan je menu zo, dat je producten die vers gegeten moeten worden, zoals sla, het eerst consumeert. Maak je eten voor tijdens het werk al de avond van te voren of in de ochtend klaar. Zo kun je iets snel uit de koelkast pakken maar is het toch gezond!

3. Zet een wekker.

Niet om wakker te worden maar om pauze te pakken. Het is verleidelijk om lekker achter je computer je boterham te eten maar doe dit niet. Ga weg van je werkplek en loop een blokje om. Bewegen tijdens het werk is niet alleen heel goed voor je lichaam maar je functioneert ook stukken beter. Hier lees je meer over beweging tijdens het werk.

4. Gezond drinken

Probeer voldoende water te drinken! Hoe belangrijk water ook is wordt dit helaas nog te weinig gedronken. Om het voor jezelf iets aantrekkelijker te maken, zorg voor een schijfje citroen of ander fruit in het water. Op deze manier krijg je een heerlijke smaak. In de winter kun je lekker thee drinken met ongezoete smaken of flink wat gember in de thee.
Zelfgemaakte filterkoffie is gezonder dan de meeste koffies die je koopt, aangezien deze vaak zonder filter worden gezet. Een koffiefilter haalt ongezonde cholesterolachtige stofjes uit je koffie. Met deze tips heb je altijd een dorstlesser bij je en hoef je geen (suikerhoudend) drinken te kopen als je plotseling dorst krijgt.

Thuiswerken heeft veel voordelen maar blijf letten op je gezondheid! Een gezond eetpatroon helpt hier enorm bij.

Veel informatie he? Maak kleine stappen om uiteindelijk jou einddoel te kunnen bereiken.
Kom je er niet helemaal uit of vind je een stok achter de deur fijn? Neem dan contact met ons op en wij staan voor je klaar.

Klik hier voor een afspraak!