Ingrediënten:

  • 200 gram aardappelschijfjes
  • 150 gram kippendijfilet in reepjes
  • 1 theelepel kipkruiden of shoarmakruiden
  • 50 gram ijsberg sla
  • 70 gram komkommer
  • 1 tomaat
  • 60 gram paprika
  • 30 gram  geraspte 30+ kaas

Voor een flinke portie saus:

  • 50 gram Griekse yoghurt 0% of 0,1% vet
  • 1 teen knoflook
  • Een paar sprieten verse bieslook
  • Snufje zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Bak de aardappelschijfjes goudbruin op 180 graden in de airfryer of de oven 
  2. Kruid de kippendij
  3. Bak de kip bruin in een pan
  4. Pers de knoflook en knip de bieslook in kortere stukjes
  5. Meng beide met de Griekse yoghurt en maak af met peper en zout
  6. De saus is nóg lekkerder als je deze een dag van tevoren maakt
  7. Doe een laagje aardappelschijfjes in een ovenschaal, daarna de kippendijfilet en als laatste de geraspte kaas
  8. Zet de schaal nog even in de oven of airfryer om de kaas te laten smelten
  9. Snijd ondertussen de rauwkost fijn en leg dit bovenop de kaas zodra deze goed gesmolten is
  10. Maak de kapsalon af met wat saus

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:30
  • 580 gram per portie
  • 562 kcal
  • 43 gram eiwit
  • 44 gram koolhydraten
  • 22 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.