Ingrediënten:
- 200 gram aardappelschijfjes
- 150 gram kippendijfilet in reepjes
- 1 theelepel kipkruiden of shoarmakruiden
- 50 gram ijsberg sla
- 70 gram komkommer
- 1 tomaat
- 60 gram paprika
- 30 gram geraspte 30+ kaas
Voor een flinke portie saus:
- 50 gram Griekse yoghurt 0% of 0,1% vet
- 1 teen knoflook
- Een paar sprieten verse bieslook
- Snufje zout en peper
Bereidingswijze:
- Bak de aardappelschijfjes goudbruin op 180 graden in de airfryer of de oven
- Kruid de kippendij
- Bak de kip bruin in een pan
- Pers de knoflook en knip de bieslook in kortere stukjes
- Meng beide met de Griekse yoghurt en maak af met peper en zout
- De saus is nóg lekkerder als je deze een dag van tevoren maakt
- Doe een laagje aardappelschijfjes in een ovenschaal, daarna de kippendijfilet en als laatste de geraspte kaas
- Zet de schaal nog even in de oven of airfryer om de kaas te laten smelten
- Snijd ondertussen de rauwkost fijn en leg dit bovenop de kaas zodra deze goed gesmolten is
- Maak de kapsalon af met wat saus
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:30
- 580 gram per portie
- 562 kcal
- 43 gram eiwit
- 44 gram koolhydraten
- 22 gram vet