Ingrediënten
• 50 gram parel couscous
• 15 gram geroosterde pijnboompitten
• 30 gram doperwten uit de diepvries
• Een handje grof gehakte basilicumblaadjes
• 45 gram avocado
• Een halve venkelknol
• Een halve groene paprika
• Een snufje peper en zout
• 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
• Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
• Overgiet de doperwtjes met heet water en laat uitlekken. Meng door de couscous
• Meng nu ook de basilicum en pijnboompitten erdoor
• Breng goed op smaak met peper, zout en olijfolie
• Zet de couscoussalade even weg
• Verwarm een grillpan
• Snijd de venkelknol in ronde plakken
• Snijd de groene paprika in ringen
• Smeer de groenten aan beide kanten in met olijfolie en leg in de grillpan
• Draai na ongeveer 10 minuten alles om
• Maak ondertussen de avocado schoon en snijd in reepjes
• Leg de couscous op een bord en maak het nog af met de avocado
Bijzonderheden
Recept is voor 1 portie
- bereidingstijd: 00:30
- 330 gram per portie
- 504,3 kcal
- 12,4 gram eiwit
- 47,3 gram koolhydraten
- 29,5 gram vet