Ingrediënten

50 gram parel couscous
15 gram geroosterde pijnboompitten
30 gram doperwten uit de diepvries
Een handje grof gehakte basilicumblaadjes
45 gram avocado
Een halve venkelknol
Een halve groene paprika
Een snufje peper en zout
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

• Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking

• Overgiet de doperwtjes met heet water en laat uitlekken. Meng door de couscous
• Meng nu ook de basilicum en pijnboompitten erdoor
• Breng goed op smaak met peper, zout en olijfolie
• Zet de couscoussalade even weg
• Verwarm een grillpan
• Snijd de venkelknol in ronde plakken
• Snijd de groene paprika in ringen
• Smeer de groenten aan beide kanten in met olijfolie en leg in de grillpan
• Draai na ongeveer 10 minuten alles om
• Maak ondertussen de avocado schoon en snijd in reepjes
• Leg de couscous op een bord en maak het nog af met de avocado

Bijzonderheden

Recept is voor 1 portie

  • bereidingstijd: 00:30
  • 330 gram per portie
  • 504,3 kcal
  • 12,4 gram eiwit
  • 47,3 gram koolhydraten
  • 29,5 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.