Ingrediënten:

  • 100 gram tarwebloem
  • 1,5 gram bakpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 ei
  • 100 milliliter magere melk
  • 50 gram geraspte 48+ kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram spinazieblokjes (ontdooid)
  • 75 gram pompoen
  • 1 eetlepel olijfolie en een beetje extra olie om de muffinvormpjes mee in te vetten
  • Snuf zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pompoen of gebruik kant en klare pompoenblokjes en rasp deze in een keukenmachine.
  3. Hak de knoflook fijn.
  4. Doe de bloem en een mengkom.
  5. Voeg de bakpoeder, oregano, zout en peper toe en meng.
  6. Voeg het ei, de olijfolie, en de melk toe en mix tot een glad geheel.
  7. Voeg de kaas, spinazie, pompoenrasp en knoflook erbij en meng alles goed door.
  8. Vet de muffinvormpjes in met een beetje olie en verdeel het beslag over de vormpjes tot een stukje onder de rand.
  9. Zet in de oven voor 20-30 minuten tot ze bruin beginnen te kleuren.

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 7 Stuks

  • bereidingstijd: 00:50
  • 45 gram per stuk
  • 85 kcal
  • 4,1 gram eiwit
  • 12 gram koolhydraten
  • 2,5 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.