Ingrediënten:
- 100 gram tarwebloem
- 1,5 gram bakpoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 ei
- 100 milliliter magere melk
- 50 gram geraspte 48+ kaas
- 1 teentje knoflook
- 50 gram spinazieblokjes (ontdooid)
- 75 gram pompoen
- 1 eetlepel olijfolie en een beetje extra olie om de muffinvormpjes mee in te vetten
- Snuf zout en peper (naar smaak)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de pompoen of gebruik kant en klare pompoenblokjes en rasp deze in een keukenmachine.
- Hak de knoflook fijn.
- Doe de bloem en een mengkom.
- Voeg de bakpoeder, oregano, zout en peper toe en meng.
- Voeg het ei, de olijfolie, en de melk toe en mix tot een glad geheel.
- Voeg de kaas, spinazie, pompoenrasp en knoflook erbij en meng alles goed door.
- Vet de muffinvormpjes in met een beetje olie en verdeel het beslag over de vormpjes tot een stukje onder de rand.
- Zet in de oven voor 20-30 minuten tot ze bruin beginnen te kleuren.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 7 Stuks
- bereidingstijd: 00:50
- 45 gram per stuk
- 85 kcal
- 4,1 gram eiwit
- 12 gram koolhydraten
- 2,5 gram vet