Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 25 gram amandelmeel
  • 2 gram bakpoeder
  • 50 gram rozijnen
  • snufje zout
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • een aantal druppels vloeibare zoetstof
  • 30 gram kokosolie
  • 50 milliliter magere melk

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier
  3. Meng de havermout, amandelmeel, bakpoeder, rozijnen, zout, cacaopoeder, en speculaaskruiden in een mengkom
  4. Verwarm de kokosolie in een pannetje totdat deze is gesmolten
  5. Voeg de kokosolie, de melk en een aantal druppels zoetstof toe aan de andere ingrediënten en meng
  6. Proef of het deeg zoet genoeg is. Voeg zo nodig wat meer zoetstof toe
  7. Kneed alles door elkaar en maak er 10 deegbolletjes van
  8. Druk de bolletje een beetje platter op de bakplaat
  9. Zet in de oven voor 15-20 minuten
  10. Houd de koekjes wel in de gaten want iedere oven werkt weer verschillend!
  11. Laat de koekjes buiten de oven afkoelen

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 10 stuks

  • bereidingstijd: 00:30
  • 28 gram per stuk
  • 103,8 kcal
  • 2,1 gram eiwit
  • 10,4 gram koolhydraten
  • 5,5 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.