Ingrediënten:
- 100 gram havermout
- 25 gram amandelmeel
- 2 gram bakpoeder
- 50 gram rozijnen
- snufje zout
- 15 gram cacaopoeder
- 1 theelepel speculaaskruiden
- een aantal druppels vloeibare zoetstof
- 30 gram kokosolie
- 50 milliliter magere melk
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Bekleed de bakplaat met bakpapier
- Meng de havermout, amandelmeel, bakpoeder, rozijnen, zout, cacaopoeder, en speculaaskruiden in een mengkom
- Verwarm de kokosolie in een pannetje totdat deze is gesmolten
- Voeg de kokosolie, de melk en een aantal druppels zoetstof toe aan de andere ingrediënten en meng
- Proef of het deeg zoet genoeg is. Voeg zo nodig wat meer zoetstof toe
- Kneed alles door elkaar en maak er 10 deegbolletjes van
- Druk de bolletje een beetje platter op de bakplaat
- Zet in de oven voor 15-20 minuten
- Houd de koekjes wel in de gaten want iedere oven werkt weer verschillend!
- Laat de koekjes buiten de oven afkoelen
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 10 stuks
- bereidingstijd: 00:30
- 28 gram per stuk
- 103,8 kcal
- 2,1 gram eiwit
- 10,4 gram koolhydraten
- 5,5 gram vet