Het is gelukt!

Afgelopen september ging ik met lood in de schoenen naar Sander van FitFanatics. Ik woog toen nog 115 kilo bij een lengte van 1,78. Vrij sceptisch hoorde ik het verhaal van Sander aan. “Je hoeft niet meer te gaan sporten Eric, al je winst komt uit je voeding”. Op dat moment dacht ik “Ja, ja, dat zal wel, maar ik ga mijn bourgondische leventje niet opgeven”. Ik heb Sanders’ weekmenu meegenomen en ben begonnen. Bij deze menu’s eet ik eigenlijk gewoon alles, maar in kleine hoeveelheden en de eetmomenten zijn verdeeld over 6 momenten op een dag. Uitgebalanceerd eten (aangepast op mijn eetpatroon) en bijhouden wat je eet. Dat was mijn devies de eerste 2 weken.
De eerste weging: Meteen al resultaat. Hé, dat gaat goed en zonder al te veel problemen en hongergevoel. Dit is (volgens mij) wel te doen. Dit gaan we doen.
De volgende wegingen alleen maar goede resultaten. Kleren die te groot worden en dat soort luxeproblemen. “Als ik 100 kilo weeg, schaf ik een nieuwe garderobe aan” vertelde ik Sander. Nog niet helemaal overtuigd dat me dat ooit ging lukken. Gesteund door de goede resultaten, de motiverende woorden van Sander en mijn familie heb ik dat doel na 5 maanden behaald. Dat was wel een overwinning voor mij, maar 2 cijfers voor de komma!
In 7 maanden tijd is het mij gelukt om (bijna) 20 kilo kwijt te raken. Op dit moment is mijn gewicht 96 kilo, maar ik ga gewoon door waar ik mee bezig ben. Eigenlijk wil ik nog ongeveer 6 kilo kwijt. Mocht dat niet lukken, dan is het ook geen punt, want met de kledingmaat die ik nu kan dragen ben ik al heel blij. Een paar maanden geleden droeg ik nog confectiemaat 62, nu is dat al maat 54!
Het is zo fijn dat ik kleren kan kopen die ik leuk vind. En ik krijg complimenten van vrienden en familie. Dat is een goede motivatie om door te gaan”.
Mijn vrouw heeft ooit tegen Sander gezegd: “Als het jou met Eric lukt, dan lukt het met iedereen!”
Nou Sander: HET IS ONS GELUKT!
Bedankt voor je begeleiding en motivatie.