Ingrediënten kip curry
- 65 gram zilvervliesrijst
- 0.5 eetlepel kerriepoeder
- 125 gram kipfilet in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel verse gember
- 1 eetlepel Indiase Garam Masala kruidenmix
- zout naar smaak
- 30 gram rode ui
- 25 gram tomatenpuree
- 50 gram tomatenblokjes (blik)
- 100 milliliter kokosmelk light
- 15 gram honing
- 150 gram sperziebonen
Bereidingswijze
- Kook de rijst in een pan water met kerriepoeder
- Hak de knoflook, gember en ui fijn
- Verhit de olijfolie in een pan
- Voeg de knoflook, gember en ui toe en bak een minuutje
- Voeg de kruidenmix en zout naar smaak toe en roer om
- Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer om
- Laat alles een paar minuutjes bakken en roer regelmatig om
- Haal de pan van het vuur en doe het mengsel in een blender/keukenmachine
- Pureer tot een egale massa en doe het vervolgens weer in de pan
- Voeg de kokosmelk toe en meng
- Verwarm het geheel tot het bijna kookt
- Voeg de blokjes kipfilet toe en laat ze gaar sudderen onder af en toe roeren
- Kook ondertussen de sperziebonen gaar
- Voeg als laatste de honing toe aan de kip curry
- Serveer met de bonen en rijst
Bijzonderheden
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:45
- 630 gram per portie
- 612 kcal
- 40 gram eiwit
- 76 gram koolhydraten
- 15 gram vet