Ingrediënten:
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 30 gram ui
- 30 gram tomatenpuree
- 80 gram paprika
- 60 gram zwarte bonen (uitgelekt)
- 30 gram mais
- 60 gram (diepvries) erwten
- 6 snoep- of cherrytomaatjes
- Snuf zout (naar smaak)
- Snuf cayennepeper (naar smaak)
Bereidingswijze:
- Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met zout en cayennepeper
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Snijd de paprika in kleine blokjes en de tomaatjes in tweeën.
- Verhit de olijfolie in een pan.
- Bak de ui en knoflook kort aan de voeg de kip toe.
- Bak de kip rondom bruin.
- Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door.
- Bak een paar minuten en voeg dan de paprika toe.
- Kook de erwten in een paar minuten gaar in een laagje water.
- Voeg de zwarte bonen, mais, erwten en tomaatjes toe.
- Voeg eventueel nog wat cayennepeper naar smaak toe om het geheel nog wat pittiger te maken.
- Serveer met bv. zilvervliesrijst of wraps. (let op! Dit is nog niet meegerekend in de calorieën en moet je nog apart erbij tellen)
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:30
- 400 gram per portie
- 448 kcal
- 41 gram eiwit
- 33 gram koolhydraten
- 14 gram vet