Ingrediënten:

  • 125 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram ui
  • 30 gram tomatenpuree
  • 80 gram paprika
  • 60 gram zwarte bonen (uitgelekt)
  • 30 gram mais
  • 60 gram (diepvries) erwten
  • 6 snoep- of cherrytomaatjes
  • Snuf zout (naar smaak)
  • Snuf cayennepeper (naar smaak)

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met zout en cayennepeper
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Snijd de paprika in kleine blokjes en de tomaatjes in tweeën.
  4. Verhit de olijfolie in een pan.
  5. Bak de ui en knoflook kort aan de voeg de kip toe.
  6. Bak de kip rondom bruin.
  7. Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door.
  8. Bak een paar minuten en voeg dan de paprika toe.
  9. Kook de erwten in een paar minuten gaar in een laagje water.
  10. Voeg de zwarte bonen, mais, erwten en tomaatjes toe.
  11. Voeg eventueel nog wat cayennepeper naar smaak toe om het geheel nog wat pittiger te maken.
  12. Serveer met bv. zilvervliesrijst of wraps. (let op! Dit is nog niet meegerekend in de calorieën en moet je nog apart erbij tellen)

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:30
  • 400 gram per portie
  • 448 kcal
  • 41 gram eiwit
  • 33 gram koolhydraten
  • 14 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.