Ingrediënten
- 100 gram fijn gemalen havermout
- 100 gram bloem
- 15 gram bakpoeder
- 150 gram appelmoes light
- 75 ml magere melk
- 2 eieren
- 150 gram appel
- 40 gram kruidnoten
- 40 gram (mini) chocolade kruidnoten
- 1 eetlepel koek en speculaaskruisen
- 2 theelepels kaneel
- 1 snufje zout
- optioneel: flavour shot kaneel, speculaas of vanille
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakblik in met bakspray of bekleed met bakpapier.
-
Meng in een kom de gemalen havermout, bloem, bakpoeder, zout en de koek en speculaaskruiden met elkaar.
-
Meng in een andere (ruime) kom de melk, met de appelmoes, eieren en optioneel flavour shot.
-
Meng de droge ingrediënten al roerend door de natte ingrediënten.
-
Snijd de appel in kleine stukjes en meng in een apart bakje met de kruidnoten, chocolade kruidnoten en kaneel. Doe ongeveer 2/3 van het mengsel door het beslag.
-
Stort vervolgens het beslag in het cakeblik en verdeel de rest van het appelmengsel over de cake heen.
-
Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar. Zowel warm als afgekoeld erg lekker!
-
Decoreer optioneel nog met extra kruidnoten.
Bijzonderheden
Recept is op basis van 10 stukken
- bereidingstijd: 00:20
- 70 gram per stuk
- 143,7 kcal
- 4,5 gram eiwit
- 23,6 gram koolhydraten
- 3,2 gram vet