Ingrediënten
- 500 gram magere Franse kwark
- 105 gram eiwitten (komt overeen met 3 eiwitten)
- 75 gram havermeel (of fijn gemalen havermout)
- 20 gram kokosmeel
- 50 gram whey proteïne poeder (smaak die je lekker vindt)
- 4 gram zoetstof
- 200 gram verse blauwe bessen
- 5 gram bakpoeder
- bakspray of bakpapier
- snufje zout
Bereidingswijze
- verwarm de oven voor op 180 graden.
- spray de bakvorm in, of bekleed met bakpapier.
- doe alle Ingrediënten, behalve de blauwe bessen in een kom en meng goed door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat.
- spatel de blauwe bessen er door heen.
- schep het mengsel in het cakeblik en zet het voor ongeveer 60 minuten in de oven op 180 graden.
- de cake is klaar als hij mooi goudbruin is.
- laat de cake helemaal afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en aansnijdt.
- de cake blijft een beetje vochtig, maar is daardoor lekker smeuïg.
Bijzonderheden
Recept is op basis van 8 stukken
- bereidingstijd: 00:20
- 100 gram per stuk
- 111 kcal
- 12 gram eiwit
- 12 gram koolhydraten
- 1,4 gram vet