Ingrediënten
  • 125 gram speltmeel
  • 125 milliliter magere melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram rode vruchten mix
  • 2 theelepels kaneel
  • Optioneel: flavourdrops vanille⠀

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Meng in een kom het meel, de kaneel en het bakpoeder
  3. Klop in een andere kom de eieren luchtig en schenk de melk en de eventueel de flavourdrops erbij
  4. Voeg het mengsel bij het meel en roer het tot beslag
  5. De rode vruchten kunnen erbij
  6. Leg bakpapier in een bakvorm
  7. De cake kan nu in de oven voor 25 minuten
  8. Kijk of de cake gaar is met een satéprikker
  9. Laat de cake afkoelen op een rooster

Bijzonderheden

Recept is op basis van 12 plakken

  • bereidingstijd: 00:60
  • 30 gram per plak
  • 52,3 kcal
  • 2,7 gram eiwit
  • 7,9 gram koolhydraten
  • 1,1 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.