Ingrediënten curry:
- 15 milliliter olijfolie
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gemberwortel (vers)
- 6 champignons
- 1 eetlepel garam masala (Indiase kruiden)
- 70 gram tomatenpuree
- 200 gram tomatenblokjes
- 130 gram linzen (uitlekgewicht blik)
- 60 gram mais
- 150 milliliter kokosmelk light
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een pan
- Fruit de rode ui, knoflook en gember een paar minuutjes
- Voeg de champignons toe en bak even mee
- Voeg de Indiase kruiden toe en roer alles goed om
- Roer dan de tomatenpuree er doorheen
- Voeg de tomatenblokjes, linzen en mais toe en roer opnieuw
- Voeg als laatste de kokosmelk toe en verwarm totdat het geheel kookt
- Laat de curry een paar minuten rustig doorkoken onder af en toe roeren
- Serveer met bv. rijst
Bijzonderheden
Recept is op basis van 3 porties
- bereidingstijd: 00:30
- 260 gram per portie
- 175 kcal
- 5,8 gram eiwit
- 17 gram koolhydraten
- 8,7 gram vet