Ingrediënten

  • 100 gram mager rundergehakt
  • 150 gram tomatenblokjes (blik)
  • 60 gram volkoren macaroni
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 30 gram 30+ kaas (geraspt)
  • 50 gram ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout en peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en snipper de ui
  2. Verhit de olie in een pan en bak de ui 1-2 min
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op laag vuur +/- 10 min. koken
  4. Verhit de olie in een pan, bak het gehakt en breng op smaak met zout en peper
  5. Kook ondertussen de macaroni en giet af
  6. Kook de bloemkool beetgaar en giet af
  7. Meng de macaroni, gehakt en bloemkool met ⅔ van de saus en verdeel over de ovenschaal
  8. Schenk de rest van de saus erover
  9. Bestrooi met de kaas en paprikapoeder
  10. Bak de schotel +/- 20 min. in de oven

Bijzonderheden

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:40
  • 575 gram per portie
  • 677,4 kcal
  • 44,1 gram eiwit
  • 53,7 gram koolhydraten
  • 29,4 gram vet

 

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.