Ingrediënten
- 100 gram mager rundergehakt
- 150 gram tomatenblokjes (blik)
- 60 gram volkoren macaroni
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 30 gram 30+ kaas (geraspt)
- 50 gram ui
- 1 eetlepel olijfolie
- snufje zout en peper
- 1/2 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C en snipper de ui
- Verhit de olie in een pan en bak de ui 1-2 min
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op laag vuur +/- 10 min. koken
- Verhit de olie in een pan, bak het gehakt en breng op smaak met zout en peper
- Kook ondertussen de macaroni en giet af
- Kook de bloemkool beetgaar en giet af
- Meng de macaroni, gehakt en bloemkool met ⅔ van de saus en verdeel over de ovenschaal
- Schenk de rest van de saus erover
- Bestrooi met de kaas en paprikapoeder
- Bak de schotel +/- 20 min. in de oven
Bijzonderheden
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:40
- 575 gram per portie
- 677,4 kcal
- 44,1 gram eiwit
- 53,7 gram koolhydraten
- 29,4 gram vet