Het draait om veel meer dan alleen dat “afschuwelijke” getal op de weegschaal

Nadat ik een half jaar mezelf compleet verwaarloosd had op het gebied van voeding en beweging wist ik dat het anders moest. Ik voelde me helemaal niet lekker in mijn lichaam en dit begon mijn dagelijkse leven te zeer te beïnvloeden. Ik wilde wel, maar had simpelweg geen idee waar ik moest beginnen. Nadat ik via via bij FitFanatics uit kwam twijfelde ik geen seconde en besloot ik op intakegesprek te komen en na het opstellen van een doel flink aan de slag te gaan.

 

Little did i know dat ik mentaal een net zo’n grote switch moest maken als fysiek. Tijdens mijn 6 maanden traject bij Ellen ben ik erachter gekomen dat het om veel meer draait dan alleen dat “afschuwelijke” getal op de weegschaal. Waar ik de eerste dagen, weken, maanden alleen maar gefocust was op dat getal, ben ik nu trots op het getal wat deze elke keer aangeeft. Zelfs als dat maar 2,5kg verschilt dan het getal van 6 maanden geleden.

 

Ellen heeft mij geleerd dat het veel meer draait om het proces dan om het eindresultaat. Waar ik, 6 maanden geleden, bij FitFanatics binnenstapte en al misselijk werd bij het woord “krachttraining” of überhaupt “sporten”, vind je me nu met gemak 4+ dagen in de week in de sportschool. Door de 2-wekelijkse metingen blijf je gemotiveerd om iedere keer hard te werken aan je doelen. Ondanks dat ik er aardig wat “cheatdays” tussen had zitten, bleven de aantallen zakken. Het is fijn om iedere keer die stok achter de deur te hebben!

 

Voor mij is het echt een levensstijl geworden, een gewoonte. In theorie hoef ik niet meer na te denken over wat ik eet op een dag, ik heb zoveel kennis opgedaan dat ik dit nu gewoon zelf weet. Ook het sporten zie ik allang niet meer als een ‘moet’, eerder een hobby. Vanaf het moment dat ik resultaat begon te merken, wilde ik door. En dat is nog steeds zo!

 

Mede dankzij de constante goede begeleiding en de nodige(!) oppeppers van Ellen, ben ik super trots op het resultaat wat ik heb neergezet, ondanks dat dit nog lang niet het einde is. De eerste 6% vet is er vanaf, ik ben benieuwd naar wat ikzelf nog kan bereiken hierin. Een ding is zeker, van FitFanatics ga ik mijn hele leven lang plezier hebben, dat weet ik zeker!

 

Ellen, duizendmaal dank voor jouw coaching en waarschijnlijk tot snel! 😉