Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 jalapeno (rode peper)
  • 50 gram quinoa
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 200 gram zwarte bonen, uitgelekt
  • 1 tomaat
  • 150 gram mais
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/2 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel verse koriander

Bereidingswijze

  1. Snij de knoflook en jalapeno
  2. Verhit de olijfolie in een pan
  3. Voeg knoflook en jalapeno toe en bak al roerende tot geurig, ongeveer 1 minuut
  4. Snij ondertussen de tomaat in stukken
  5. Roer de quinoa, bouillon, zwarte bonen, tomaat, maïs, chilipoeder en komijn erdoor, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook
  6. Dek de pan af, zet het vuur lager en laat sudderen tot de quinoa gaar is, +/- 15-20 minuten
  7. Roer als laatste de limoensap en koriander erdoor

Bijzonderheden

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:30
  • 560 gram per portie
  • 601,9 kcal
  • 25,7 gram eiwit
  • 72,2 gram koolhydraten
  • 18,2 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.