De juiste mindset

Bij Fitfanatics streven we naar een goed passend trainings- en voedingsschema. Maar hier blijft het niet bij. Er zijn ook zaken die van natura in je moeten zitten en waar je hard aan moet werken om ook mentaal je leefstijl aan te passen en optimaal te houden.
We spreken hier over een positieve mindset. Maar hoe krijg je deze?

De juiste mindset voor een gezonde leefstijl

Wil je langdurige en duurzame resultaten bereiken met een structurele verandering, dan is het noodzakelijk om je mindset te verbeteren.

Als je lichaam soms tegen je werkt kan dit frustrerend zijn. Gelukkig bepaal jij zelf hoe je hiermee omgaat en wat de acties zijn die daarop volgen. Zo kun je leren door op de juiste manier benadering te vinden, waardoor je betere resultaten kunt boeken, zonder dat het voelt als extra moeite.

“Veel (her)startende sporters staren zich blind op puur het fysieke deel”

Hoewel men vaak anders voorstelt, helpen lichamelijke resultaten niet direct voor mentale veranderingen. Met een goed schema kun je binnen een korte periode je lichaam totaal transformeren. Het gevaar hiervan is dat mensen alleen lichamelijk veranderen, maar niet tussen de oren. Hierdoor voelt het als iets wat vol gehouden moet worden omdat je zelf als persoon niet mee getransformeerd bent. Dit is precies waar het ontwikkelen van de juiste mindset om het hoekje komt kijken.

Of, beter gezegd: meestal juist niet. Startende sporters staren zich vaak blind op puur het fysieke deel, door bijvoorbeeld alleen te kijken hoeveel kilo ze verliezen met sporten of hoe breder de biceps zijn geworden. Hierdoor ben je eigenlijk alleen bezig met het resultaat en ben je alleen maar teleurgesteld als het niet gaat zoals je gepland had.

Ja, het fysieke deel is belangrijk, maar weet dat er meer dingen zijn waar je je pijlen op kunt richten. Zo zien wij fysiek resultaat meer als gevolg van een goede mindset. Sterker worden is doorgaans veel motiverender voor onze klanten, dan het kijken naar hun badkamerweegschaal. Zo kun je na een weekje vakantie een slecht gevoel overhouden omdat je denkt dat al je resultaten zijn verdwenen. Kracht echter, verdwijnt minder snel. Vaak komen mensen juist sterker terug na een weekje of twee rust. Dit zorg ervoor dat je meer plezier en voldoening haalt uit je leven, maar ook uit je workouts.

Het managen van je eigen verwachtingen

Een gezondere leefstijl betekent niet gelijk dat je nooit meer wat “ongezonds” mag eten. Daarmee loop je jezelf meer in de weg, dan dat je langdurig profijt hebt van jezelf iets ongezonds ontzien. Mensen slaan makkelijk door als ze net beginnen en denken dat het alleen helpt als ze zaken zo rigoureus mogelijk aanpakken. Twee keer per dag trainen, op een dieet van sla en eiwitshakes, bijvoorbeeld. Wij zien dit bij Fitfanatics nog vaak genoeg gebeuren. Dit is ongezond, onrealistisch en vooral onhaalbaar om vol te houden.

Dit is ook altijd terug te zien met het nieuwe jaar. Mensen zijn binnen korte tijd opgebrand en hebben geen zin meer of zien te weinig resultaat door hun hoge verwachtingen en geven op.

Daarom proberen wij bij Fitfanatics training en voeding op een andere manier te benaderen. Wij zien het meer als een proces waar ze in zitten om zichzelf te leren waarderen. Ja, dat klinkt heel zweverig, maar zodra mensen merken dat hun persoonlijkheid begint te veranderen, veranderen ook hun daden. Dingen die eerst als een verplichting voelden, horen plotseling bij hun persoonlijkheid en dagelijks leven. Zo creëer je je eigen nieuwe leefstijl, een nieuwe jij!

Met andere woorden: staar je niet blind op je biceps in spiegel, maar kijk ook naar wie je in de spiegel ziet en wat je kunt doen om ook die persoon in het verhaal mee te nemen. Dat is wat ze noemen:

‘De juiste mindset’.

Wij hopen dat we je een goed beeld hebben gegeven hoe een juiste mindset een enorm positief effect op jouw leven kan hebben. Merk je aan jezelf dat je erg gefocust bent op puur alleen fysieke doelen? En wil je structureel geholpen worden bij een nieuwe leefstijl en een juiste mindset?

Neem contact met ons op en wij schieten jou te hulp!