Ingrediënten:
- 300 gram kipgehakt
- 300 milliliter magere melk
- 150 gram geraspte 30+ kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 120 gram aardappelen
- 4 tomaten
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
Ingrediënten voor de kruidenmix
- 0,5 theelepel kaneel
- Snufje nootmuskaat
- 0,5 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- Snufje zout
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1,5 theelepel oregano
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Was de groenten schoon
- Pel en snipper de ui en knoflook en schil de aardappelen
- Snijd de aubergine, courgette en aardappelen in dunne plakken en de tomaten in blokjes
- Meng alle kruiden door elkaar
- Verhit de olijfolie in een pan en bak het gehakt in 3-5 minuten rul
- Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 2 minuten mee
- Voeg de tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar
- Voeg de tomatenblokjes, melk en de kruidenmix toe
- Breng al roerende aan de kook en laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen op lage temperatuur
- Verdeel 1/3 van de saus in een diepere ovenschaal en leg er dakpansgewijs de helft van de aubergine en courgette in
- Verdeel hierover de helft van overgebleven saus en bestrooi met de helft van de geraspte kaas
- Leg hier dakpansgewijs de rest van de aubergine en courgette op en verdeel hierover de overgebleven saus
- Dek af met de aardappelschijfjes en bestrooi met de overgebleven kaas
- Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de moussaka in 45 minuten goudbruin
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 4 porties
- Bereidingstijd: 1:10
- 500 gram per portie
- 405 kcal
- 36 gram eiwit
- 24 gram koolhydraten
- 17 gram vet