Ingrediënten

  • 60 gram zilvervliesrijst
  • 125 gram kipfilet
  • 50 gram peultjes
  • 75 gram gesneden witte kool
  • 1/2 rode paprika
  • 1/4 prei
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst in water met kerriepoeder
  2. Strooi een beetje zout en peper over de kipfilet en bak deze bruin in de helft van de zonnebloemolie
  3. Snij de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een pan en voeg de knoflook en sambal toe
  4. Doe de peultjes samen met de prei, witte kool en paprika bij de knoflook. Roerbak +/-5 min.
  5. Roer de gekookte rijst los met een vork en roer de ketjap door de groenten
  6. Voeg alles samen en serveer

Bijzonderheden

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:30
  • 420 gram per portie
  • 549 kcal
  • 38,4 gram eiwit
  • 63,1 gram koolhydraten
  • 14,2 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.