Ingrediënten
- 60 gram zilvervliesrijst
- 125 gram kipfilet
- 50 gram peultjes
- 75 gram gesneden witte kool
- 1/2 rode paprika
- 1/4 prei
- 1/2 teentje knoflook
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de rijst in water met kerriepoeder
- Strooi een beetje zout en peper over de kipfilet en bak deze bruin in de helft van de zonnebloemolie
- Snij de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een pan en voeg de knoflook en sambal toe
- Doe de peultjes samen met de prei, witte kool en paprika bij de knoflook. Roerbak +/-5 min.
- Roer de gekookte rijst los met een vork en roer de ketjap door de groenten
- Voeg alles samen en serveer
Bijzonderheden
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:30
- 420 gram per portie
- 549 kcal
- 38,4 gram eiwit
- 63,1 gram koolhydraten
- 14,2 gram vet