Ingrediënten

  • 125 gram winterpeen
  • 100 gram rode paprika
  • 20 gram ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 milliliter water
  • 1 theelepel paprika poeder
  • Chili vlokken
  • 1 blokje tuinkruiden bouillon
  • 1 eetlepel olie

Ingrediënten

  1. Snij alle groentes in stukjes
  2. Start met het fruiten van de ui samen met de knoflook in een pan (kort aanbakken met een scheutje olie)
  3. Voeg de wortel toe en blijf goed roeren
  4. Hierna kan de paprika erbij
  5. Voeg de chili vlokken en paprikapoeder naar smaak toe
  6. Blijf nog even goed roeren en voeg daarna het water toe
  7. Als je het water hebt toegevoegd kun je het blokje tuinkruiden bouillon toevoegen
  8. Laat de soep even goed koken en daarna kun je met de staafmixer alles fijnmaken

Bijzonderheden

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:30
  • 250 gram per portie
  • 155,7 kcal
  • 1,9 gram eiwit
  • 13,4 gram koolhydraten
  • 10,5 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.