Ingrediënten:

  • 100 gram heks’nkaas tomaat-basilicum
  • 125 gram cottage cheese
  • 2 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram gedrrogde tomaatjes (uitgelekt)
  • 50 gram ui
  • 25 gram rucola
  • 5 gram basilicum blaadjes
  • 2 gram pizza kruiden of Italiaanse kruiden
  • Snufje peper en zout
  • Snufje knoflookpoeder

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Doe de heks’nkaas, cottage cheese en eieren bij elkaar en roer goed door totdat het volledig gemengd is
  3. Roer hierdoor het zelfrijdende bakmeel en alle gedroogde kruiden/specerijen. Er ontstaat een mooi beslag
  4. Snij vervolgens de ui, de zongedroogde tomaatjes, de rucola en basilicum fijn en roer dit door het beslag, zodat de vulling goed verspreid zit
  5. Voor het mooiste resultaat zet je 8 cupcakepapiertjes in een cupcaketray
  6. Vul de vormpjes met het beslag. Dit gaat het makkelijkst met een ijslepel. Eén afgestreken schep is dan ongeveer genoeg voor één muffin
  7. Bak de muffins uiteindelijk 25 tot 30 minuten op 170 graden. Laat ze daarna afkoelen.
  8. De pizzamuffins zijn lekker voor tussendoor, op een borrelplank, of tijdens een brunch/lunch

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 8 stuks

  • bereidingstijd: 00:40
  • 70 gram per stuk
  • 165 kcal
  • 6,3 gram eiwit
  • 17,5 gram koolhydraten
  • 7,6 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.