Ingrediënten
- 40 gram basmati rijst
- 50 gram surimi sticks
- 50 gram gerookte zalm
- 50 gram mango in blokjes
- 50 gram komkommer in reepjes
- 30 gram wortel julienne
- 40 gram avocado in partjes
- 50 gram edamame boontjes
- 40 gram wakame (zeewiersalade)
Ingrediënten de dressing
- 15 gram frites lijn mayonaise
- sojasaus (hoeveelheid naar smaak)
- wasabi (hoeveelheid naar smaak)
Bereidingswijze
- leg de rijst als eerste onderin een diep bord of bowl.
- verdeel de toppings (excl. de ingrediënten voor de dressing) over de rijst
- meng de frites lijn met een beetje wasabi (naar smaak) en leng aan met een beetje water zodat het een dressing wordt die je kunt schenken. Schenk het mengsel over je bowl heen
- verdeel vervolgens nog wat sojasaus over de bowl. En indien gewenst nog wat sesamzaadjes of verkruimelde nori
Tips
- je kunt de bowl ook prima zonder vis maken, maar met bijvoorbeeld kip, of zelfs vegetarisch door tofu te gebruiken
- Ook met de andere toppings kun je eindeloos variëren
– wil je meer groenten/minder koolhydraten? Maak de bowl dan eens met bloemkoolrijst.
Bijzonderheden
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:20
- 430 gram per portie
- 608 kcal
- 24 gram eiwit
- 64 gram koolhydraten
- 25 gram vet