Ingrediënten pompoen lasagne
- 400 gram pompoenbladen
- 200 gram mager rundergehakt
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 100 gram tomatenpuree
- 1 gele paprika
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 150 gram courgette
- 100 gram champignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram geraspte 20+ kaas
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Hak de knoflook en snipper de ui
- Snij alle groenten klein
- Verhit een eetlepel olijfolie in een pan
- Fruit de ui en knoflook en bak deze ongeveer een minuut
- Voeg de gele paprika blokjes toe en bak een paar minuten mee
- Doe het mengsel in een blender/keukenmachine en pureer tot een egale massa
- Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en pureer
- Als de saus te dik is voeg dan een beetje water toe
- Bak in een eetlepel olijfolie het gehakt rul
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Voeg de champignons en rode paprika toe en bak even mee
- Voeg als laatste de courgette toe
- Spray of vet een ovenschaal in
- Leg een laag pompoenbladen in de schaal
- Doe hier bovenop een laagje gehakt-groentemengsel
- Doe daarop een laagje tomatensaus en hierop weer een laag pompoenbladen
- Herhaal dit totdat alles op is en eindig met de geraspte kaas
- Zet 20-30 minuten in de oven
Bijzonderheden
Recept is op basis van 2 porties
- bereidingstijd: 00:50
- 600 gram per portie
- 580 kcal
- 44 gram eiwit
- 29 gram koolhydraten
- 30 gram vet