Ingrediënten pompoen lasagne

  • 400 gram pompoenbladen
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 100 gram tomatenpuree
  • 1 gele paprika
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 150 gram courgette
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram geraspte 20+ kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Hak de knoflook en snipper de ui
  3. Snij alle groenten klein
  4. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan
  5. Fruit de ui en knoflook en bak deze ongeveer een minuut
  6. Voeg de gele paprika blokjes toe en bak een paar minuten mee
  7. Doe het mengsel in een blender/keukenmachine en pureer tot een egale massa
  8. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en pureer
  9. Als de saus te dik is voeg dan een beetje water toe
  10. Bak in een eetlepel olijfolie het gehakt rul
  11. Voeg zout en peper naar smaak toe
  12. Voeg de champignons en rode paprika toe en bak even mee
  13. Voeg als laatste de courgette toe
  14. Spray of vet een ovenschaal in
  15. Leg een laag pompoenbladen in de schaal
  16. Doe hier bovenop een laagje gehakt-groentemengsel
  17. Doe daarop een laagje tomatensaus en hierop weer een laag pompoenbladen
  18. Herhaal dit totdat alles op is en eindig met de geraspte kaas
  19. Zet 20-30 minuten in de oven

Bijzonderheden

Recept is op basis van 2 porties

  • bereidingstijd: 00:50
  • 600 gram per portie
  • 580 kcal
  • 44 gram eiwit
  • 29 gram koolhydraten
  • 30 gram vet

 

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.