Ingrediënten pompoensoep

  • 400 gram pompoen in blokjes
  • 200 gram wortels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 400 milliliter kokosmelk light
  • 2 theelepels cayennepeper
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snij de pompoen in blokjes, schillen is niet perse nodig
  2. Snij ook de wortel in blokjes
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan
  5. Voeg de ui en knoflook toe en laat een paar minuutjes aanfruiten
  6. Voeg dan de pompoen- en wortelblokjes toe en bak een paar minuten mee
  7. Voeg dan bouillon toe en kook de groenten in zo’n 20 minuten zacht en gaar
  8. Haal de pan van het vuur en pureer de pompoen en wortel in de bouillon
  9. Voeg de kokosmelk toe en verwarm de soep nog even.
  10. Voeg de cayennepeper en zout naar smaak

Bijzonderheden

Recept is op basis van 4 porties

  • bereidingstijd: 00:40
  • 250 gram per portie
  • 149 kcal
  • 2 gram eiwit
  • 8.2 gram koolhydraten
  • 11 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.