Ingrediënten pompoensoep
- 400 gram pompoen in blokjes
- 200 gram wortels
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram ui
- 2 tenen knoflook
- 500 milliliter groentebouillon
- 400 milliliter kokosmelk light
- 2 theelepels cayennepeper
- zout naar smaak
Bereidingswijze
- Snij de pompoen in blokjes, schillen is niet perse nodig
- Snij ook de wortel in blokjes
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn
- Verhit de olijfolie in een grote pan
- Voeg de ui en knoflook toe en laat een paar minuutjes aanfruiten
- Voeg dan de pompoen- en wortelblokjes toe en bak een paar minuten mee
- Voeg dan bouillon toe en kook de groenten in zo’n 20 minuten zacht en gaar
- Haal de pan van het vuur en pureer de pompoen en wortel in de bouillon
- Voeg de kokosmelk toe en verwarm de soep nog even.
- Voeg de cayennepeper en zout naar smaak
Bijzonderheden
Recept is op basis van 4 porties
- bereidingstijd: 00:40
- 250 gram per portie
- 149 kcal
- 2 gram eiwit
- 8.2 gram koolhydraten
- 11 gram vet