Ingrediënten mugcake

  • 30 gram whey proteine bv. chocolade/vanille smaak
  • 10 gram kokosmeel
  • paar druppels vloeibare zoetstof
  • 4 gram bakpoeder
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 ei
  • 50 milliliter magere melk

Bereidingswijze

  1. Meng de whey proteine, kokosmeel, bakpoeder, cacaopoeder en zoetstof in een mengkom goed door elkaar
  2. Mix het ei en de melk tot een luchtig geheel
  3. Voeg het eimengsel bij de rest en meng
  4. Giet het mengsel in een ontbijtkommetje of grote mok
  5. Zet in de magnetron (900 W) gedurende 50-60 seconden
  6. Niet schrikken: de mugcake komt flink omhoog
  7. Direct eetbaar!

Bijzonderheden

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:06
  • 160 gram per portie
  • 313 kcal
  • 37 gram eiwit
  • 11 gram koolhydraten
  • 12 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.