Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 50 gram roomboter
- Laurier laadjes
- Takjes rozemarijn
- 2 bouillonblokjes
- 1 liter water
- Zeezout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
- Spoel de aardappels schoon en laat de schil zitten
- Zet ondertussen een pan water met de bouillonblokjes op het vuur en breng aan de kook
- Snijd met een scherp mesje elke aardappel in de breedte 4/5 keer tot bijna onderaan in, pas op dat je ze niet helemaal doorsnijdt
- Stop in elk gleufje een blaadje laurier en een paar naadjes rozemarijnen leg de aardappelen naast elkaar in een ovenschaal
- Giet de kokende bouillon erop tot de aardappelen net niet helemaal onder staan (alleen de bovenkant van de aardappel moet er bovenuit steken)
- Verdeel de boter in blokjes over de aardappelen en breng het op smaak met wat zeezout en peper
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven
- Na +- 30 minuten haal je de folie eraf en laat je ze nog +- 20 minuten nagaren totdat ze goudbruin zijn
- Wil je zeker weten dat ze gaar zijn? Prik dan met een scherp mes in de aardappels om te kijken of ze goed gaar zijn
- Haal de aardappels uit de bouillon en serveer
- Recept van: https://www.raedtsaardappelen.nl/
Bijzonderheden
Recept is op basis van 4 porties
- bereidingstijd: 00:60
- 125 gram per portie
- 213,8 kcal
- 3,25 gram eiwit
- 24,8 gram koolhydraten
- 10,8 gram vet