oven aardappelen

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 50 gram roomboter
  • Laurier  laadjes
  • Takjes rozemarijn
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • Zeezout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Spoel de aardappels schoon en laat de schil zitten
  2. Zet ondertussen een pan water met de bouillonblokjes op het vuur en breng aan de kook
  3. Snijd met een scherp mesje elke aardappel in de breedte 4/5 keer tot bijna onderaan in, pas op dat je ze niet helemaal doorsnijdt
  4. Stop in elk gleufje een blaadje laurier en een paar naadjes rozemarijnen leg de aardappelen naast elkaar in een ovenschaal
  5. Giet de kokende bouillon erop tot de aardappelen net niet helemaal onder staan (alleen de bovenkant van de aardappel moet er bovenuit steken)
  6. Verdeel de boter in blokjes over de aardappelen en breng het op smaak met wat zeezout en peper
  7. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven
  8. Na +- 30 minuten haal je de folie eraf en laat je ze nog +- 20 minuten nagaren totdat ze goudbruin zijn
  9. Wil je zeker weten dat ze gaar zijn? Prik dan met een scherp mes in de aardappels om te kijken of ze goed gaar zijn
  10. Haal de aardappels uit de bouillon en serveer
  11. Recept van: https://www.raedtsaardappelen.nl/

Bijzonderheden

Recept is op basis van 4 porties

  • bereidingstijd: 00:60
  • 125 gram per portie
  • 213,8 kcal
  • 3,25 gram eiwit
  • 24,8 gram koolhydraten
  • 10,8 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.