SUCCESVERHALEN FITFANATICS | DE KILO’S VLOGEN ERVAN AF, NET ALS HET VETPERCENTAGE

De laatste jaren kwamen er ongemerkt wat kilo’s bij doordat ik 6 jaar geleden gestopt ben met intensief sporten op niveau. Tijdens de coronalockdowns heb ik geprobeerd om mijn gewicht in ieder geval op peil te houden, maar na veel afvalpogingen lukt het me niet om er iets van af te krijgen. Met een bruiloft in het verschiet was het voor mij ‘nu of nooit’. Omdat ik voldoende beweeg en niet extra wilde gaan sporten, besloot ik de hulp van fitfanatics in te schakelen voor 3 maanden voedingsadvies. Bij het intakegesprek met Sander gaf ik aan dat het me niet echt om de kilo’s ging, maar dat ik gewoon iets ‘strakker’ in mijn vel wilde zitten. Ik had daarom als doel om 3 kg af te vallen en het vetpercentage te verlagen.
In het begin vond ik het vrij pittig. Vooral in de zomerperiode waar ik regelmatig werd uitgenodigd voor een barbecue, etentje of feestje waren soms best een uitdaging! Na een paar weken merkte ik dat wat ik in het begin zag als ‘tijdelijk even diëten’ begon te zien als een meer normaal eetpatroon. Ik leerde dat je best kunt genieten van lekker of ongezond eten, maar meer met mate. Ook het invullen van de app werd voor mij een soort sport. Het gaf me inzicht welke producten gezond en minder gezond zijn, wat goede alternatieven zijn en wat ik weg kon laten om toch spontaan dat ijsje te eten of om het etentje van het weekend te compenseren.

De kilo’s vlogen ervan af, net als het vetpercentage! Na 1 maand had ik mijn doel van 3 kg al bereikt. Dat heb ik toen bijgesteld naar 5 kg en ook dat had ik een maand later behaald. Uiteindelijk ben ik bijna 8 kg kwijt en is mijn vetpercentage gedaald met 7,1%! Ik ben ruim op tijd in shape voor onze bruiloft en ik zit letterlijk en figuurlijk strakker/beter in mijn vel dan ooit!

Sander bedankt!

 

Ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.