Succesverhalen FitFanatics | ”ik ben weer tevreden met wat ik in de spiegel zie”

Toen ik vorig jaar na 3 maanden Zuid-Afrika terug thuis kwam, was ik alles behalve tevreden met hetgeen wat ik in de spiegel zag. Na al die tijd royaal genoten te hebben waren de kilo’s er aangevlogen, en kleding die voorheen goed paste was te klein. Ik vond het niet meer leuk om naar mezelf te kijken op bijvoorbeeld foto’s en schaamde me voor hoe ik eruit zag. Ik besloot hier wat aan te gaan doen en meldde me aan bij de plaatselijke sportschool. De eerste 3 maanden ging dit prima. Ik verloor 3,5 kg en ik lette wat meer op mijn eten. Echter gebeurde er na deze 3 maanden niks meer. Ik sportte 3 á 4 keer in de week maar viel niet meer af. Ik had via social media al vaker wat berichten voorbij zien komen van FitFanatics, en besloot om een berichtje te sturen voor een vrijblijvend gesprek.

Na dit gesprek was ik eigenlijk meteen enthousiast en gemotiveerd om met mezelf aan de slag te gaan en heb me meteen aangemeld. De eerste dagen moest ik opschrijven wat  ik allemaal at. Het was voor mij een echte eye-opener om te zien dat ik eigenlijk veel te weinig calorieën binnen kreeg maar de balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten niet goed was. Hierdoor viel ik dan ook niet meer af. Ellen heeft op basis van wat ik lekker vind een schema voor mij gemaakt. Wat ik erg fijn vond was dat het een schema was met producten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen, dit maakte het meteen makkelijk om te beginnen!

De eerste metingen vlogen de kilo’s en centimeters eraf waardoor ik gemotiveerd bleef om me te houden aan mijn schema. Mijn levensstijl veranderde langzaamaan en ik zag het als een leuke uitdaging om te stoeien met producten en ervoor te zorgen dat ik elke dag voldoende binnenkreeg. Na 2 maanden gemotiveerd bezig te zijn kwam Corona om de hoek kijken. Dit betekende geen fysieke metingen meer, maar zelf meten en bijhouden en thuis sporten in plaats van in de sportschool. Ik moet eerlijk zeggen dat dit lastiger was dan ik in eerste instantie had gedacht, je eigen metingen zijn natuurlijk heel anders dan de 2 wekelijkse metingen die ik bij Ellen had. Toch nam Ellen elke 2 weken contact met me op, en motiveerde me om ook thuis in beweging te blijven en gaf me tips hoe ik dit effectiever zou kunnen doen. Gedurende de lock-down bleef ik afvallen. Mijn gestelde doel was dan ook al veel eerder gehaald dan de bedoeling was! Samen met Ellen heb ik mijn doel nog iets bijgesteld, en hebben we de laatste metingen ingezet op stabiel blijven.

Nu, ruim 6 maanden verder, ben ik in totaal ruim 14 kilo afgevallen, waarvan ruim 10 kilo dankzij FitFanatics. Daarnaast ben ik ongeveer 8% in vetpercentage omlaag gegaan. Ellen heeft me geleerd dat het niet allemaal draait om het getal op de weegschaal, maar dat er zoveel meer dingen zijn die meetellen, en dat een cheatday best kan en mag! Ik ben weer tevreden met wat ik in de spiegel zie, zit weer lekker in mijn vel en kan weer echt genieten van lekkere dingen, zonder me hier schuldig over te voelen!

 

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook een succesverhaal worden?