Blog no. 3: The Road to Panningen

Mijn naam is Mark, gewichtsconsulent en trainer bij FitFanatics. Sinds een aantal maanden train ik de mannen van Asbest Sanering Het Zuiden naar hun fietstocht voor het goede doel: fietsen van Parijs naar Panningen. Wekelijks verzorg ik een Indoorcycling training om de mannen optimaal voor te kunnen bereiden op deze mooie tocht.

Team

De mens is tot veel in staat en kan heel erg veel bereiken. Kijk bijvoorbeeld naar de Tour de France waar Egan Bernal vorig jaar en Geraint Thomas het jaar ervoor de eindoverwinning pakte. Hoewel zij wonnen hadden zij een heel team achter zich staan wat hen bijstond en te hulp schoot in de weg naar de gele trui. Soms heb je een sterk team nodig om jouw beoogde doel te halen.

 De training met mijn team was deze keer een anaerobe intervaltraining. Dit is  een heel erg intensieve interval afgewisseld met een rustperiode. De intervallen waren 60 seconden van duur; het rustmoment 3 tot 3.5 minuten. In het begin was het goed bij te houden, maar na 5 intervallen werd het toch wel zwaar. Na 45 minuten hebben we de rit afgesloten en zijn we doorgegaan naar de core training.

Tijdens een kop koffie hebben we nog een korte teambespreking gehad over de fietstocht. In aanloop naar de tocht wordt er i.s.m. Lisa Lamber van Sporthelden, een Indoorcycling-marathon georganiseerd. Ik zal zelf als een van de trainers een uur les geven. De mannen willen als team gaan rijden tijdens de 4 uur durende marathon. Een aantal tips hierbij: Het belangrijkste is dat je goed blijft eten en drinken tijdens de rit, dat je de krachten goed verdeeld en dat je als team voor elkaar klaarstaat en elkaar over de streep trekt.

Een week later stond de training in het teken van de FTP-test. Dit is een test die een betrouwbaar inzicht geeft in de kracht en de conditie. De uitslag is het wattage wat je een uur lang gemiddeld kunt wegtrappen! En helemaal top natuurlijk:  de FTP-waarde was weer verbeterd ten opzichte van de vorige test! Goed gedaan mannen!!

Na de carnaval zullen we meer buiten gaan trainen op de langere duurritten van 3 tot 5 uur maar tijdens de Indoorcycling blijven we ons focussen op de kortere maar intensievere trainingen.

SPINNING MARATHON

Zaterdagochtend 14 maart

Locatie: SportHelden

FitFanatics heeft twee fietsen gereserveerd en er is nog een plek vrij!!

Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan bij mij, Sander of Ellen!