Ingrediënten voor 4 porties

  • 4 tomaten
  • 1 pastinaak (+/- 125 gram)
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • plakje verse gember
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1,5 groente bouillonblokje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 750 ml water
  • takje peterselie (garnering)

Bereidingswijze

  1. Snij de tomaten in vieren
  2. Schil de pastinaak en snij in stukjes
  3. Pel en snipper de ui en knoflook en hak de gember en peterselie fijn
  4. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, pastinaak en gember (naar smaak) 5 minuten op middelhoge temperatuur
  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten mee
  6. Voeg de tomaten, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken
  7. Pureer de soep met een staafmixer en bestrooi met de fijngesneden peterselie

Bijzonderheden

Recept is op basis van 4 porties

  • bereidingstijd: 00:35
  • 250 gram per portie
  • 85 kcal
  • 2 gram eiwit
  • 9,8 gram koolhydraten
  • 3,4 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.