Ingrediënten

  • 100 gram uitgelekte tonijn (blik op waterbasis)
  • 1 little gem (mini krop romeinse sla)
  • 50 gram cherry tomaatjes
  • 60 gram komkommer
  • 1/4 rode ui
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel (pot)
  • 50 gram magere yoghurt
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 takje verse bieslook en peterselie (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Laat de  tonijn uitlekken in een zeef
  2. Snij de little gem door de helft en haal de blaadjes los en was deze met koud water
  3. Snij de komkommer en tomaatjes en de rode ui in halve ringen
  4. Meng de yoghurt met de mierikswortel en breng het op smaak met zout en peper
  5. Doe alle ingrediënten in een grote kom en voeg de dressing van yoghurt als laatste toe
  6. Meng het geheel en voeg eventueel nog wat bieslook en peterselie toe

Bijzonderheden

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:10
  • 340 gram per portie
  • 179,6 kcal
  • 29,5 gram eiwit
  • 7,6 gram koolhydraten
  • 2,7 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.