Ingrediënten
- 60 gram zilvervliesrijst
- 125 gram kippendij
- 1 eetlepel vadouvan kruiden
- 100 gram champignons
- 1/2 bosui
- 75 gram courgette
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Zet een pan met water op en breng aan de kook
- Voeg hier 1 eetlepel vadouvan aan toe en kook de rijst hierin gaar
- Snij intussen de courgette, bosui en champignons
- Maak de kippendij schoon en snij deze in blokjes, kruid met peper en zout naar smaak en bak deze aan in een pan
- Je hoeft geen bakvet te gebruiken omdat er al voldoende vet van de kippendij af komt
- Is de kip licht bruin gekleurd voeg dan de groenten hieraan toe en bak deze mee
- Voeg dan de rijst toe en meng het in zijn geheel
- Breng eventueel nog op smaak met peper en zout
Bijzonderheden
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:30
- 390 gram per portie
- 351,9 kcal
- 42,6 gram eiwit
- 19,1 gram koolhydraten
- 10,9 gram vet