vegetarische shakshuka

Ingrediënten:

  • 5 ml olijfolie
  • 100 gram ui
  • 4 gram knoflook
  • 100 gram courgette
  • 75 gram gele paprika
  • 100 gram champignons
  • 75 gram kruimgehakt Vivera
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 eieren
  • 3 gram gemalen komijn
  • 2 gram gerookte paprikapoeder
  • 1/2 maggi blokje
  • snufje chilipoeder

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de olie in een ruime pan en snijdt de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook aan.
  2. Snijdt de andere groenten in kleine blokjes en doe in de pan zodra de ui wat zachter is geworden. Bak de groenten zo’n 3 minuten mee.
  3. Voeg vervolgens het vegetarisch kruimgehakt toe, de kruiden en het halve maggi blokje. Bak dit nog enkele minuten mee. Proef of de saus op smaak is. Voeg naar wens nog extra kruiden toe.
  4. Voeg daarna de tomatenblokjes toe, roer goed door en laat even doorpruttelen totdat het mengsel wat begint in te dikken.
  5. Doe het mengsel vervolgens is een ovenschaal en maak 2 kuiltjes in het mengsel. Breek in elk kuiltje een ei.
  6. Zet de ovenschaal vervolgens onder de grill van de oven, totdat het ei gestold is (ongeveer 10 minuten). Blijf goed opletten, want dit kan snel gaan. Je kunt controleren of het ei gaar/naar wens is door er met een satéprikker in te prikken.
  7. Je kunt de shaksuka serveren met brood, rijst, tortilla wraps of aardappels.

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:30
  • 650 gram per portie
  • 543 kcal
  • 39 gram eiwit
  • 38 gram koolhydraten
  • 24 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.